Načítání...

Extrémní pivo V. – Choco Lobster

V tomto seriálu o extrémních pivech už jsme si představili hodně netradiční suroviny: poněkud pikantní část těla samce velryby, neméně pikantní kousek z býka a v tomto dílu ukážeme, že surovinou může být i celý exotický živočich.

O americkém pivovaru Dogfish Head Craft Brewery jsme psali již v prvním dílu tohoto seriálu a nyní se k jeho extrémním pivním pokusům vrátíme. V roce 2012, poprvé a v malé varně, uvařili experimentální várku piva nazvaného Chocolate Lobster, určeného ke spárování s polévkou z humra a bílé čokolády (white chocolate lobster bisquit) a dále s „jednohubkami“ ze stejných surovin (white chocolate lobster sliders). Na obě jídla je třeba uvařit živé humry a poté použít jejich maso, „vyloupané“ z krunýřů a klepet. Tak proč je neuvařit ve sladině, že? A když už do polévky i salátu se přidává čokoláda, tak proč to nezkusit i s takto uvařeným pivem. Po chmelovaru tedy do tzv. vířivé kádě (whirlpool) přidali poměrně velkorysé množství tmavého kakaového prášku a dále bazalkový čaj. Výsledkem je pivo typu Porter s vůní oceánu a směsicí chutí humra, čokolády a jemných bylinek.

Nyní už ve velké varně pivovaru vaří tento speciál každé léto, když dostanou čerstvou dodávku humrů od přátel z Five Islands Lobster Co. z Georgetownu v Maine.

Na pivním lístku a na lahvích je vždy umístěna poznámka:

„Jsem vyroben ze skutečného humra. Takže pokud máte alergii na korýše, nepijte mě! Váš přítel, Čokoládový Humr“

 

Čím je tedy toto pivo extrémní?

Slad se vaří společně s živými humry, jejichž maso se dále použije pro přípravu jídel.

Komentář
Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *