Načítání...

Extrémní pivo IV. – ROCKY MOUNTAIN OYSTERS

V předchozím článku jsme mezi suroviny zařadili jednu opravdu exotickou – velrybí varlata uzená na kouři z ovčího trusu – zde EXTRÉMNÍ PIVO III. . Dnes si představíme možná poněkud méně exotickou, ale velice podobnou přísadu.

Víte co se skrývá pod názvem Rocky Mountain oysters? V USA, ve státě Colorado je národní park Skalnaté hory, odtud tedy první část názvu.Ovšem “oysters” jsou přece ústřice. Kde by se ovšem v hornatém státu bez jediného milimetru mořského pobřeží vzaly ústřice? Co tedy opravdu dostanete na talíř v restauraci a pivovaru WINKOOP, pokud si objednáte Rocky Mountain Oysters? Na “motýlka” rozkrojené, v mouce a strouhance obalené býčí žlázy. No je tomu tak. Ostatně býčí “koule” jsou vyhledávanou lahůdkou nejen v Coloradu, ale také v mnoha dalších zemích a dokonce je občas najdete na jídelním lístku i v některých českých restauracích. Mohu potvrdit, osobně jsem ochutnal ve známém motorestu „U Medvěda“ ve Velemíně a byly skvělé.

Jenže v pivovaru WINKOOP šli ještě dál a použili býčí varlata do jejich speciálu Rocky Mountain Oyster Stout.

Toto pivo se vaří z vody, základního a sedmi speciálních sladů, praženého ječmene, chmele Styrian Golding a z docela velkého množství čerstvých, nakrájených a lehce opražených býčích varlat.

 

Čím je tedy toto pivo extrémní?

Při vaření se do sladiny uvolní vývar z opražených býčích varlat.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *